WHATSAPP 0376.448.248

Transport gratuit peste 200 lei

Retur gratuit

Banii inapoi in 3 zile

Istoria pantofilor. Cand au aparut si cum aratau primele perechi?

Ni se pare greu de imaginat ca am putea trai fara pantofi. Articolele de incaltaminte joaca un rol foarte important in viata noastra si cu totii ne dorim sa avem cat mai multe perechi. 

 

Pantofii au fost inventati inca din cele mai vechi timpuri, deoarece oamenii simteau nevoia de a-si proteja picioarele de pietrele ascutite si de portiunile de teren dur. Studiile arata ca primele forme de incaltaminte au fost sandalele si au aparut in urma cu 40.000 de ani, acestea fiind confectionate din piele. Arheologii sustin ca aratau ca un fel de pungi. 

 

In Antichitate, sandalele erau purtate de egipteni, iar in Roma, de cetatenii romani. Odata cu trecerea timpului, oamenii au inceput sa creeze sandale din paie de orez impletite, lemn, plante de sistal sau chiar din aur, materialele fiind diferite in fiecare loc din lume.

 

 

Abia incepand cu secolul al VIII-lea, au inceput sa se confectioneze pantofii care acopereau picioarele, acestia avand varful alungit si ascutit. La inceput, nu existau mari diferente intre articolele de incaltaminte pentru barbati si cele pentru femei, dar materialele din care erau confectionate erau diferite in functie de clasa sociala din care faceau parte oamenii. 

 

In anul 1500, oamenii realizau incaltaminte folosind o metoda care ascundea cusatura dintre talpa si restul pantofului, fapt care ii prelungea rezistenta.

In timpul secolului al XVII-lea, pantofii cu toc erau purtati de persoanele care faceau parte din clasele bogate ale societatii, dar nu erau creati doar pentru femei, ci si pentru barbati. 

 

In urmatorul secol, pantofii confectionati din matase si dantela au devenit foarte populari, iar in secolul al XIX-lea, in voga erau cizmele si pantofii cu varful rotunjit. In aceasta perioada au aparut diferente notabile intre incaltamintea pentru femei si cea pentru barbati. 

 

O alta informatie interesanta este faptul ca pana in anul 1850, pantofii erau drepti, fara sa existe vreo diferenta intre pantoful pentru piciorul drept si cel pentru piciorul stang. 

 

Evolutia pantofilor incepand cu anii 1900

 

Lucrurile s-au schimbat radical abia din secolul XX. Tehnologia a evoluat, iar modelele de incaltaminte au prins contur si au devenit mult mai confortabile. 

Dupa ce a trecut Marea Criza Economica din anii 1929 - 1933, barbatii au inceput sa poarte pantofi Oxford, iar femeile – pantofi cu platforma. Moda pentru barbati s-a mentinut multa vreme, dar moda pentru femei s-a schimbat. Pantofii de dama au prins o forma arcuita si erau realizati astfel incat sa puna in valoare frumusetea picioarelor.

 

 

Incepand cu jumatatea secolului XX, au aparut tot mai multe modele de pantofi cu toc, fiind extrem de populare perechile cu toc cui, iar in anii '70 femeile au inceput sa poarte pantofi cu platforma, dar popularitatea lor s-a mentinut doar pana in anii '90. 

 

Din fericire, in prezent exista modele de incaltaminte pentru toate gusturile si ocaziile. Gama de pantofi este extrem de variata, asa ca putem gasi modele elegante, casual, sport, cu talpa plata, platforma si toc, in nenumarate dimensiuni si forme. 

 

Pielea naturala s-a mentinut in trend inca din cele mai vechi timpuri, datorita rezistentei sale si a confortului pe care il ofera. 

 

Daca iti doresti incaltaminte din piele 100% naturala, pe site-ul nostru vei gasi o colectie larga de modele, create pentru a satisface orice cerinta in materie de pantofi (afla aici ce se poarta in vara acestui an). 


 

Articole recente

Trecem la sandale?!

Trecem la sandale?!

Noul sezon

Noul sezon

Tendinte Outfit 2023

Tendinte Outfit 2023