WHATSAPP 0376.448.248

Transport gratuit peste 200 lei

Retur gratuit

Banii inapoi in 3 zile

“Cum scap de bataturi?” Afla cateva metode simple si eficiente!

Aceasta este una dintre cele mai frecvente intrebari ale oamenilor. Majoritatea ne-am confruntat la un moment dat cu aceasta problema, asa ca este important sa stim ce sa facem atunci cand ea apare.

 

Ce sunt bataturile?

Bataturile sunt zone cu piele ingrosata si intarita care isi fac aparitia mai ales pe talpa piciorului, pe calcai sau la degete. Bataturile sunt, de fapt, o depunere de celule moarte care se formeaza pentru a proteja straturile inferioare ale pielii de traumatisme. Chiar daca in unele cazuri nu sunt dureroase, ele trebuie tratate, deoarece, in timp, pot duce la diverse complicatii.

 

Cauzele si factorii de risc:

- frecarea constanta a articolelor de incaltaminte pe piele;

- presiunea exercitata de anumite incaltari asupra picioarelor;

- greutatea excesiva care determina o presiune mai mare;

- mersul indelungat.

 

Cum scap de bataturi?” Metodele care te vor ajuta:

 

1. Apeleaza la o piatra ponce

In cazul in care bataturile iti provoaxa durere, poti apela la o piatra ponce. Folosirea ei va elimina presiunea pe care o exercita bataturile pe nervi. Pileste zona pielii afectata de bataturi cu o piatra ponce, astfel incat sa indepartezi celulele moarte.

Miscarile nu trebuie sa fie agresive, deoarece iti poti provoca rani la nivelul picioarelor. Este recomandat sa elimini treptat celulele moarte, asa ca acest proces poate dura si cateva saptamani, daca bataturile sunt groase.

 

2. Foloseste bicarbonat de sodiu

O alta metoda eficienta pentru a scapa de bataturi este sa-ti inmoi picioarele intr-un lighean cu apa calduta, in care ai adaugat si 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Tine picioarele la inmuiat timp de 15 minute, mai multe seri la rand, iar apoi maseaza zona afectata cu vitamina A uleioasa.

 

3. Aplica pe bataturi ceapa

Un alt remediu aflat la indemana oricui este ceapa. Curat-o si pastreaza partea carnoasa, pe care trebuie sa o bagi in cuptor. Dupa ce ceapa s-a copt, las-o in otet timp de cateva minute, iar apoi aplic-o pe batatura si leaga zona cu un tifon. Este recomandat sa apelezi la aceasta metoda seara ca sa o lasi sa actioneze pana a doua zi dimineata.

 

4. Unge bataturile cu ulei de masline

Poti inmuia bataturile si cu ulei de masline. Aplica putin ulei pe zona afectata si acoper-o cu un plasture timp de cateva ore.

 

5. Propolis

De pe lista cu remedii pentru bataturi nu putea sa lipseasca propolisul. Pune o bucata de propolis in apa calduta pentru a-l inmuia si aplica-l pe zona cu bataturi. Lipeste bucata cu un plasture si lasa-l sa actioneze peste noapte sau chiar 2-3 zile la rand. Atentie, insa, ca propolisul pe care il folosesti sa nu fie mai vechi de un an!

cum scap de bataturi

Cum sa previi aparitia bataturilor?

 

Preventia este cea mai importanta masura pe care o poti lua, iar daca vrei ca bataturile sa nu se mai formeze, tine cont de urmatoarele sfaturi:

 

- Poarta doar incaltaminte de calitate superioara, asa cum este cea realizata din piele. Acest material se muleaza dupa forma piciorului si previne aparitia bataturilor, iritatiilor sau a altor probleme similare.

- Nu purta incaltari care te strang. Oricat de mult ti-ar placea o pereche de incaltaminte, nu o achizitiona daca nu este marimea ta, deoarece picioarele tale vor avea de suferit.

- Taie-ti unghiile de la picioare cu regularitate. Atunci cand unghiile sunt prea lungi, presiunea exercitata de pantof asupra pielii este mai mare. De aceea, este important sa le tai frecvent.

 

 

Articole recente

Trecem la sandale?!

Trecem la sandale?!

Noul sezon

Noul sezon

Tendinte Outfit 2023

Tendinte Outfit 2023