WHATSAPP 0376.448.248

Transport gratuit peste 200 lei

Retur gratuit

Banii inapoi in 3 zile

Capricia te invata cele mai bune metode de curatare a pielii intoarse!

Iti place incaltamintea din piele intoarsa, dar nu stii cum sa o intretii? Te invatam noi!

 

Este adevarat ca acest tip de piele necesita o ingrijire speciala, insa daca stii cateva tehnici utile, o vei putea mentine intr-o stare impecabila mult timp.

 

Primul sfat: nu baga incaltamintea din piele intoarsa la masina de spalat! Aceasta este o greseala care iti poate ruina perechea de pantofi. In schimb, tine cont de urmatoarele recomandari:

 

- Inainte de a curata pielea intoarsa, este necesar sa o usuci intai. De asemenea, este recomandat sa adaugi in interiorul incaltarilor hartie mototolita, pentru a le pastra forma naturala.


- Foloseste o perie creata special pentru acest tip de piele. Cu ajutorul ei, vei putea indeparta usor reziduurile de pe incaltaminte. 


- Nu curata incaltarile murdare de noroi imediat ce ajungi acasa. Asteapta sa se usuce, iar abia apoi foloseste peria de curatare. 


- Pielea intoarsa se curata prin miscari delicate in directia fibrelor. Evita sa folosesti peria inainte si inapoi pe suprafata pielii.


- Dupa ce ai indepartat murdaria, maseaza incaltamintea cu un prosop curat si uscat. In acest mod, vei elimina orice urma de praf sau murdarie.


- Nu usuca niciodata pe calorifer acest tip de incaltaminte.


- Foloseste solutiile speciale de curatare a pielii intoarse, deoarece ele te pot ajuta sa scapi usor de murdarie si sa improspatezi culoarea articolelor de incaltaminte. 

 

incaltaminte piele intoarsa

 

Pe langa solutiile de curatare a pielii intoarse, poti utiliza si cateva produse pe care le ai in casa, precum:

 

1. Radiera. Daca ai acest obiect la indemana, il poti folosi pentru a indeparta usor petele de apa sau de ulei de pe incaltaminte. De asemenea, cu ajutorul radierei, poti atenua aspectul zgarieturilor de pe pantofi.

 

2. Otet alb. In cazul in care pantofii tai din piele intoarsa au pete de sare, mancare sau vin, toarna putin otet alb pe o laveta curata si sterge delicat zonele patate. Compozitia acida a otetului te poate ajuta sa recuperezi aspectul impecabil al incaltarilor. Nu te speria daca otetul schimba la inceput culoarea pantofilor! Acest lucru este normal, iar dupa ce zona curatata se va usca, pantofii tai vor reveni la culoarea initiala. 

 

3. Periuta de dinti. In locul unei perii speciale, poti folosi o periuta de dinti curata cu peri moi. Secretul consta in miscari delicate, deoarece curatarea dura poate deteriora fibrele din pielea intoarsa. 

 

4. Praful de copt. Daca ti-ai patat incaltamintea cu ulei si grasimi, o poti curata cu ajutorul acestui ingredient de bucatarie. Pune putin praf de copt pe zona patata si acoper-o cu o folie alimentara transparenta. Asaza un obiect pe folie pentru a fi sigura ca nu se va misca de acolo si asteapta 60 de minute. In cazul in care praful de copt nu a absorbit grasimile sau uleiul, mai asteapta o ora si verifica din nou. 

 

5. Un material uscat. Acesta te va ajuta sa elimini petele de apa. Ia un material sau o haina uscata si maseaza usor petele. Daca incaltarile sunt foarte ude, adauga in interiorul lor ziare sau hartii mototolite. 

 

Asa cum poti observa, curatarea pielii intoarse nu este dificila, dar trebuie efectuata cu atentie si cu ustensilele potrivite (citeste aici cum sa intretii gentile din piele naturala).

Articole recente

Trecem la sandale?!

Trecem la sandale?!

Noul sezon

Noul sezon

Tendinte Outfit 2023

Tendinte Outfit 2023